Voorbespreking: gesprek vóór het overlijden

Praten over de dood, we doen het niet graag. En nadenken over onze eigen uitvaart of die van een naaste vinden we vaak ongemakkelijk. Toch kan het voor rust zorgen als de ideeën over een begrafenis of crematie helder zijn. Rust voor uzelf en voor uw nabestaanden. U kunt dit doen als u ziek bent en weet dat u gaat sterven, maar ook als u nog kerngezond bent.

Wilt u weten wat mogelijk is bij een uitvaart?

Natuurlijk kunt u zelf zaken op papier zetten. Maar misschien vindt u het ook prettig om te horen wat allemaal kan en mag rond een begrafenis of crematie. Als dat zo is, kunnen we een afspraak maken voor een ontmoeting. U vertelt mij wat u belangrijk vindt in het leven en ik laat u zien welke mogelijkheden er zijn om uw uitvaart vorm te geven. Denk hierbij aan locaties, rituelen, opbaren, vervoer, bloemen en meer. Hebt u specifieke wensen? Natuurlijk bespreken we die ook. U zult merken dat er veel valt te kiezen en dat is mooi. Want hoe persoonlijker een uitvaart is, hoe meer troost ervan uitgaat.

Wat zijn de voordelen van een voorbespreking?

  • Rust voor uzelf en voor uw nabestaanden;
  • Weten wat mogelijk is bij een uitvaart inclusief een kostenbegroting;
  • Het bespreken van bijzondere wensen;
  • U kunt de juiste keuzes maken.

Vrijblijvende voorbespreking

U kunt pas goede keuzes maken wanneer u weet wat allemaal mogelijk is. Keuzes die uw leven of dat van uw overleden geliefde weerspiegelen. Als u dat moeilijk vindt, zorg ik dat de puzzelstukjes in elkaar passen en begeleid ik u stap voor stap bij alles wat geregeld moet worden. Ook als u elders bent verzekerd of lid bent van een uitvaartvereniging, bent u vrij om te kiezen en om geheel vrijblijvend een voorbespreking aan te vragen. Op die manier kunnen we de polis bespreken en kunnen we de mogelijkheden - inclusief een begroting voor de kosten - naast elkaar leggen.

Voor meer informatie en/of een geheel vrijblijvend voorgesprek kunt u altijd contact opnemen.

U kunt pas kiezen als U de keuzes kent

Thema-avonden en inloopspreekuur

Om de dood bespreekbaar te maken, organiseer ik regelmatig thema-avonden in Noord-Holland. Onderwerpen zoals herinneren en euthanasie zijn hierbij al voorbij gekomen. In de agenda kunt u zien waar binnenkort een activiteit staat gepland.

Informatieboekje 'Laatste Wens'

Vul uw gegevens in op het contactformulier of stuur een e-mail, dan krijgt u het boekje 'laatste wens' opgestuurd.

Uitvaart-boekje_Mara_2018-1

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent