Corona

Update : 19 november 2020

De aangescherpte regel van maximaal 30 personen en geen horeca geldt niet voor, uitvaartcentra en kerken.

Naar aanleiding van de maatregelen getroffen door de overheid, heeft de brancheorganisatie een aantal richtlijnen opgesteld voor het verzorgen van uitvaarten. In samenspraak met de maatregelen van het RIVM en na overleg met diverse grote organisaties, zijn er de volgende richtlijnen tot nader order.

Heeft u te maken met een (aanstaand) overlijden en wilt u weten wat er wel mogelijk is. Ik denk graag met u mee.

Neem gerust contact op 06 42 08 60 22 (24/7 bereikbaar)

Aantal personen op een uitvaart: Vanaf donderdag 19 november is het maximale aantal 30 personen.

De laatste zorg en (thuis)opbaren
Het blijft mogelijk om samen uw dierbaren de laatste zorg te geven, wel dragen wij tijdens de laatste zorg een mondkapje naast de gebruikelijke handschoenen. Thuis opbaren of opbaren in een uitvaartcentrum naar keuze is geen enkel probleem.

Condoleance en afscheid nemen aan huis
Door het dringende advies van maximaal 3 personen per dag te ontvangen aan huis lijkt het nu niet mogelijk om thuis een officiële condoleance te houden. Uiteraard kunnen wij kijken naar wat er wel mogelijk is, denkt u hierbij aan een drive through condoleance of een afscheid op locatie. Het aantal personen dat hierbij tegelijk aanwezig kunnen zijn is sterk afhankelijk van de locatie. De medewerkers van de locatie en ik zorgen voor de juiste begeleiding en dosering van het aantal personen dat tegelijkertijd in de locatie aanwezig mag zijn.
Tijdens de condoleance is het niet toegestaan om handen te geven, te kussen of te knuffelen en de 1.5 meter moet kunnen worden gehandhaafd.

Aantal personen op een uitvaart
Ook na de persconferentie van 19 november blijft de uitvaartbranche een uitzondering en vallen niet onder de maximale groepsgrootte van 30 personen.
Het aantal personen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn is vanaf 19 november weer 100 personen. Dit geldt voor een locatie die binnen is en groot genoeg is om de 1.5 meter te waarborgen boven de 100 personen is een gezondheidscheck noodzakelijk.
Omdat de 1.5 gewaarborgd moet zijn lang niet alle locaties geschikt voor een afscheid met 100 personen.
Dit kan inhouden dat de locatie, voorheen plek voor 100 personen, door de Corona maatregelen nu maar plaats heeft voor 50. Dit is zeer afhankelijk van de locatie en de indeling hiervan.

Mondkapjes
Alle aanwezigen wordt vooralsnog dringend verzocht om een mondkapje te dragen. Tijdens het afscheid (als men zit) of spreekt mag het mondkapje af.

Een afscheid buiten
Er gelden andere regels voor een afscheid buiten, buiten mogen er maximaal 250 personen samenkomen, mits de 1.5 meter kan worden gewaarborgd. Bij meer dan 250 personen is een gezondheidscheck verplicht en moet er voor iedereen een vaste zitplaats beschikbaar zijn.

Een erehaag
Een erehaag mag met maximaal 250 personen, ook hier geldt de regel dat de 1.5 meter kan worden gewaarborgd. Meer personen is niet toegestaan omdat een gezondheidscheck hier niet mogelijk is.

Na de uitvaart / horeca
Als de condoleance op dezelfde locatie als de plechtigheid plaatsvindt is horeca toegestaan. Het aantal personen wat is toegestaan blijft per locatie verschillend.

Heeft u vragen, bel of mail mij dan gerust.

Vragen? U kunt mij dag en nacht bereiken op 06 42 08 60 22
Of mail naar info@uitvaartbegeleidingmara.nl

 

Dag en nacht 24/7 bereikbaar: 06 - 42 08 60 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent