Corona

Update 20 januari 2021

Groepsgrootte
Het maximum aantal personen dat bij een uitvaartplechtigheid en nazit aanwezig mag zijn wordt met ingang van maandag 25 januari teruggebracht tot 50. Dit is inclusief kinderen ongeacht hun leeftijd maar exclusief medewerkers.

Heeft u te maken met een (aanstaand) overlijden en wilt u weten wat er wel mogelijk is. Ik denk graag met u mee.

Neem gerust contact op 06 42 08 60 22 (24/7 bereikbaar)

Aantal personen op een uitvaart: Vanaf maandag 25 januari is het maximale aantal 50 personen.

De laatste zorg en (thuis)opbaren
Het blijft mogelijk om samen uw dierbaren de laatste zorg te geven, wel dragen wij tijdens de laatste zorg een mondkapje naast de gebruikelijke handschoenen. Thuis opbaren of opbaren in een uitvaartcentrum naar keuze is geen enkel probleem.

Condoleance en afscheid nemen aan huis
Door het dringende advies van maximaal 1 persoon per dag te ontvangen aan huis lijkt het nu niet mogelijk om thuis een officiële condoleance te houden. Uiteraard kunnen wij kijken naar wat er wel mogelijk is, denkt u hierbij aan een drive through condoleance of een afscheid op locatie. Het aantal personen dat hierbij tegelijk aanwezig kunnen zijn is sterk afhankelijk van de locatie. De medewerkers van de locatie en ik zorgen voor de juiste begeleiding en dosering van het aantal personen dat tegelijkertijd in de locatie aanwezig mag zijn.
Tijdens de condoleance is het niet toegestaan om handen te geven, te kussen of te knuffelen en de 1.5 meter moet kunnen worden gehandhaafd.

Aantal personen op een uitvaart
Het aantal personen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn is vanaf 25 januari maximaal 50 personen. Dit geldt voor een locatie die binnen is en groot genoeg is om de 1.5 meter te waarborgen..
Omdat de 1.5 gewaarborgd moet zijn lang niet alle locaties geschikt voor een afscheid met 50 personen.
Dit kan inhouden dat de locatie, voorheen plek voor 50 personen, door de Corona maatregelen nu maar plaats heeft voor 20. Dit is zeer afhankelijk van de locatie en de indeling hiervan.

Mondkapjes
Alle aanwezigen wordt vooralsnog dringend verzocht om een mondkapje te dragen. Tijdens het afscheid (als men zit) of spreekt mag het mondkapje af.

Een afscheid buiten
Er gelden andere regels voor een afscheid buiten, buiten mogen er maximaal 250 personen samenkomen, mits de 1.5 meter kan worden gewaarborgd. Bij meer dan 250 personen is een gezondheidscheck verplicht en moet er voor iedereen een vaste zitplaats beschikbaar zijn.

Een erehaag
Een erehaag mag met maximaal 250 personen, ook hier geldt de regel dat de 1.5 meter kan worden gewaarborgd. Meer personen is niet toegestaan omdat een gezondheidscheck hier niet mogelijk is.

Na de uitvaart / horeca
Als de condoleance op dezelfde locatie als de plechtigheid plaatsvindt is horeca toegestaan. Het aantal personen wat is toegestaan blijft per locatie verschillend.

Heeft u vragen, bel of mail mij dan gerust.

Vragen? U kunt mij dag en nacht bereiken op 06 42 08 60 22
Of mail naar info@uitvaartbegeleidingmara.nl

 

Dag en nacht 24/7 bereikbaar: 06 - 42 08 60 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent