Informatie Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Wat is natuurbegraven?

Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur, een graf op de natuurbegraafplaats is eeuwigdurend. Onlosmakelijk zijn wij verbonden met onze natuur. De natuur omarmt, geeft rust en kracht. Hier valt alles op zijn plaats. Met de vrije keuze van een eigen plek in de natuur geeft u betekenis aan deze verbinding. Voor u en voor de generaties die komen. Voor altijd verbonden met uw natuur, een laatste rustplaats voor eeuwig.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Natuurbegraven is bijvoorbeeld mogelijk op Natuurbegraafplaats Geestmerloo, die is gerealiseerd in het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht nabij Alkmaar. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. Een graf is voor altijd en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats en de graven op Natuurbegraafplaats Geestmerloo zijn ruim gesitueerd. Voor een graf betaalt u een eenmalige aankoopsom, inclusief beheer en onderhoud door Geestmerloo. Na aankoop van een graf ontvangt u een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven.

Graven

De grafkosten zijn inclusief het natuurbeheer en de grafmarkering.
Daarnaast wordt een deel van het bedrag gereserveerd om ook
toekomstig onderhoud van het natuurgebied te kunnen waarborgen.

Tarieven_Geestmerloo_2022

As verstrooien

Het verstrooien van as is niet toegestaan op Geestmerloo, omdat dit schadelijk is voor de natuur. As uitstrooien in een graf of een urn begraven, is wel toegestaan.

Familiegraf

Een familiegraf is ook mogelijk, zowel op als naast elkaar kan er worden begraven. Bij een familiegraf waar naast elkaar in plaats van op elkaar worden begraven, wordt twee keer een enkel graf gefactureerd. Een kindergraf met daarnaast plek voor ouders behoort ook tot de mogelijkheden.

Begraaftarief

Naast de kosten voor het graf zijn er eenmalige kosten op het
moment van de begrafenis. Dit bedrag is voor het openen en sluiten
van het graf, de administratie en de begeleiding door Geestmerloo.

Tarieven_Geestmerloo_2022

Betalingsregeling

Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo bestaat de mogelijkheid om vooraf een plek te reserveren. U verwerft op dat moment het eeuwigdurend grafrecht. De factuur voor het grafrecht ontvangt u na het reserveren van de plek. Er is een mogelijkheid om dit bedrag in termijnen te betalen. Uiteraard kunnen ook de nabestaanden een plek uitzoeken na het overlijden.

Boomschijf

Op een graf bij Geestmerloo kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Iets anders plaatsen op het graf zoals een boom, windmolentje of steen is niet toegestaan.

Ceremonieruimte en condoleance

Natuurbegraafplaats Geestmerloo beschikt over een sfeervolle ceremonieruimte. Deze ruimte kan worden gehuurd voor een afscheidsdienst en of een condoleance. Er is plaats voor maximaal 120 personen.

Tarieven_Geestmerloo_2022

Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig te zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Bijvoorbeeld een kist of baar gemaakt uit massief hout, bamboe, karton of de ‘levende’ uitvaartkist. Deze kist bestaat uit mycelium, een stof die ervoor zorgt dat een lichaam sneller wordt opgenomen in de natuur. Dit duurt ongeveer twee tot drie jaar. Ook de kleding of wade moeten uit natuurlijk afbreekbaar materiaal bestaan, zoals linnen of wol.

geestermerloo

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent