Home > Van ons huis naar mijn huis

Verhuizen staat na het verlies van een dierbare in de top 3 van meest stressvolle ervaringen.

Maar wat nou als je na het verlies van een dierbare gaat verhuizen? Het huis gaat verlaten waar je samen zoveel herinneringen hebt gemaakt.
Een thuis waar je samen aan hebt gebouwd...

Ik werd zelf behoorlijk onrustig van alle gevoelens die ik ervaarde toen mijn moeder ging verhuizen, 5 jaar na het overlijden van mijn vader. Zoals ze zelf zei: “ik ga van ons huis, naar mijn huis, en ik heb geen idee hoe dat eruit moet zien”.

Je bouwt een nieuw thuis terwijl je tegelijkertijd je hele leven aan spullen door je handen krijgt, elk met een eigen verhaal of herinnering.

Op de dag van verhuizing, midden in de hectiek, kwam een lieve vriendin van mama naar mij toe en zei "Liek, misschien is het een idee om je vader zijn as even veilig te stellen en even in je auto zetten, zodat het niet tussen alle verhuisdozen belandt."

En zodoende reed ik later die middag samen met m’n vader richting het nieuwe huis van mama. En toen kwam het besef dat je al je herinneringen gewoon mee neemt.

Herinneringen maken is bijna het belangrijkste geworden in mijn leven, en het gaat blijkbaar niet om waar je dat doet, maar vooral om met wie je dat doet.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent