Een prachtig stuk uit het magazine @Marieke

Home > Een prachtig stuk uit het magazine @Marieke.

Kerst

Terwijl het mijn laatste werkdag voor kerst is, bedenk ik mij dat het voor de bewoners hun laatste kerst is.

Voor hun naasten de laatste kerst samen. Deze kerstdagen zullen hier in het hospice een speciale betekenis krijgen. Dit jaar voor de kinderen van de bewoners niet in de trend van: “Wat gaan we doen met pa met de kerst? Of vragen we ma Eerste of Tweede kerstdag?”. Dit jaar is het kerst ‘vieren’ in het hospice. Bewust afscheid nemen, kerst zal volgend jaar hoe dan ook anders zijn. Gemis, een lege stoel, herinneringen aan…

Voordat ik naar huis ga loop ik nog even alle kamers in, een paar bewoners hebben vanmorgen gesprekken gehad met de huisarts, hun wensen uitgesproken maar ook hun angst om te overlijden. Een bewoonster van 58 jaar wenst mij fijne dagen toe. “Pluk de dag lieverd”, zegt ze, “en zorg voor quality time”. Ik geef haar een knuffel en zeg tot ziens. Ik trek de deur achter mij dicht, slikken gaat even moeilijk, in mijn ogen een traan.

Dus heb je leven lief

Heb je gezondheid lief

Heb je naaste lief

Count your blessings.

Dit stuk komt uit het magazine @Marieke.

Marieke werkte als verpleegkundige en ‘prikzuster’ en sinds 4 jaar als hoofd coördinator in het ‘Hospice in Vrijheid.

Regelmatig schrijft zij recht vanuit haar hart verhalen die zij plaatst op Social Media. In november verscheen haar eerste magazine met daarin stuk voor stuk mooie, intense, warme en ontroerende gebeurtenissen.

Meer informatie over dit magazine? Vraag het gerust.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent