Weten uw nabestaanden wat uw wensen zijn?

Home > Uitvaart wensen

En weet u dit van uw partner of ouders? Als dat niet zo is, zou u het fijn vinden om wél op de hoogte te zijn van elkaars ideeën? Misschien denkt u: ach, dat bespreken we gewoon samen een keer, met een glas wijn erbij. Natuurlijk is daar niets mis mee, integendeel. Maar praten over de dood kan best lastig zijn. Zeker als u ernstig ziek bent of als u weet dat uw dierbare binnenkort gaat overlijden.

 

Een helder gesprek
Een gesprek met een uitvaartbegeleider kan u daar heel goed bij helpen. Hij of zij snijdt onderwerpen die u misschien niet had bedacht, of waar u niet goed over durft te beginnen. Bij de meeste uitvaartbegeleiders kost zo’n gesprek helemaal niets, maar het levert wel een hoop duidelijkheid op. En u weet dan ook meteen of het met deze man of vrouw goed klikt. Want dat is belangrijk in emotievolle tijden. Overigens bent u altijd vrij om uw uitvaartgebeleider te kiezen, waar u ook verzekerd bent.

 

Keuzevrijheid
In zo’n gesprek kan van alles de revue passeren: de keuze voor een begrafenis of crematie, de locatie van opbaren, het afscheid en wie u daarbij wilt hebben, maar ook details als een kist (of iets anders), van welke muziek u houdt en persoonlijke rituelen waar u aan hecht. U zult merken hoeveel keuzevrijheid u heeft en hoe fijn het is om daar met elkaar creatief over na te denken. Natuurlijk kost een uitvaart geld en ook op dat punt geeft een voorgesprek met een uitvaartbegeleider helderheid. Misschien lucht het op om alvast te weten waar u of uw nabestaanden financieel aan toe zijn.

 

Uitvaartbegeleiders zijn er in alle soorten en maten. Spreekt mijn verhaal u aan? Bel me dan eens op voor een persoonlijke kennismaking.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent