Laatste verzorging

Home > Laatste verzorging

De laatste verzorging van een overledene is een mooi en bijzonder ritueel. Het lichaam krijgt nog één keer de aandacht die het verdient. De kleding waarin hij of zij is gestorven, wordt uitgedaan, het lichaam wordt gewassen en verzorgd en andere kleren worden aangetrokken. Natuurlijk kan uw uitvaartbegeleider dit doen, maar dat is zeker niet verplicht. Ook nabestaanden mogen deze handelingen uitvoeren, of een deel hiervan.

 

Samen koesteren
Uw dierbare is gestorven, maar zo kort na het overlijden is hij of zij nog helemaal uw partner, ouder, kind. En het kan een intense beleving zijn om dat lichaam samen nog een laatste keer te koesteren.
Het hoeft niet, maar het is goed om ook hierover eens na te denken. Want misschien wilt u zelf de verzorging niet uitvoeren, maar andere familieleden of een goede vriendin wél. Of u doet het met hulp van de uitvaartbegeleider. Het kan ook fijn zijn om bijvoorbeeld de haren van uw vrouw te borstelen of de nagels van uw moeder te lakken. En als u er gewoon alleen maar bij wilt zijn, is het
ook goed. Alles kan, maar maak het vooral bespreekbaar.

 

Kies zelf de kleding
Voor overledenen gelden gelukkig geen kledingvoorschriften. Misschien heeft uw dierbare hier zelf weleens iets over gezegd: een mooi pak, een feestelijke jurk of het shirt van zijn favoriete voetbalclub. Of u heeft als nabestaande juist een eigen voorkeur voor die eeuwige spijkerbroek of dat ene truitje. Volg hierin vooral uw hart en trek u niets aan van wat anderen zeggen. Hetzelfde geldt voor sieraden, schoenen of andere accessoires.

 

Geef aan wat u wilt zodat de laatste verzorging een eerbetoon wordt aan uw dierbare, en een waardevol onderdeel van de rouwverwerking.

 

Heeft u hierover vragen? Bel dan gerust eens op.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent