Keuzes en tijd.

Zullen we over de dood praten?

Als uw dierbare komt te overlijden, is er in tegenstelling tot wat men vaak denkt geen haast. U hoeft niet onmiddellijk te handelen. Wees u ervan bewust dat er een sneltrein op gang komt nadat u de (huis)arts of uitvaartverzorger heeft gebeld.

Neemt u daarom, voordat u de telefoon pakt, alle tijd die u nodig heeft om bij uw dierbare door te brengen.

Wat past bij u en uw dierbare?
Als u zover bent, kunt u contact opnemen met Mara. Zij komt dan naar u toe en leidt alles in goede banen, samen met u. Daar neemt ze graag de tijd voor. In het eerste gesprek hoeft gelukkig niet meteen alles geregeld te worden. Op dat moment is het vooral belangrijk dat Mara u en uw overleden dierbare leert kennen door wat u vertelt, ook als dat misschien lastig in woorden te vatten is. Zo wordt duidelijk wat bij u past en hoe het afscheid vorm gaat krijgen. Verder krijgt op de eerste dag de verzorging en opbaring van uw dierbare alle aandacht.

Rust om keuzes te maken
Pas daarna moeten essentiële beslissingen genomen worden. Had de overledene zelf een voorkeur voor begraven of cremeren? En hoe denkt u daarover? Welke locatie voor condoleren en uitvaart heeft uw voorkeur? Hoe moet de rouwkaart eruit zien? En de kist? Mara begeleidt u stap voor stap door dit hele proces van mogelijkheden en keuzes.
Zo bereidt u met Mara dag na dag de uitvaart voor. Zij houdt daarbij in de gaten dat er voor u voldoende tijd overblijft om met uw dierbare door te brengen en om samen te zijn met familie en vrienden.

Alle aandacht voor het afscheid
Op de dag van de begrafenis of crematie is alles tot in detail geregeld. Dat is een hele rust. Mara ziet erop toe dat dat de uitvaart loopt zoals u dat voor ogen heeft, en zij is uw steunpilaar als u dat nodig heeft. U mag zich volledig concentreren op het afscheid van uw dierbare en op de mensen om uw heen.

Column Praktijk Geval

Dag en nacht bereikbaar: 06 - 42 08 60 22