Denk – ook nu – eens na over je uitvaart

Home > Denk – ook nu – eens na over je uitvaart

Denk – ook nu – eens na over je uitvaart

In deze tijd waarin veel aandacht uitgaat naar corona, is het misschien extra lastig om stil te staan bij je eigen uitvaartwensen. Dat is begrijpelijk, maar toch kan het misschien juíst nu rust geven als je al eens hebt besproken hoe je begrafenis of crematie er in grote lijnen uit zou moeten zien. Rust voor jou én – net zo belangrijk –  voor je nabestaanden. Want er komt veel op een mens af na het overlijden van een dierbare. Hoe meer er dan al is geregeld, hoe meer ruimte er overblijft voor emoties en voor elkaar.

In een voorgesprek met een uitvaartbegeleider kun je al je vragen en ideeën kwijt, en hij of zij zal vast ook onderwerpen aansnijden waar je zelf nog niet aan had gedacht. Alles – ja, echt alles – mag in zo’n gesprek aan de orde komen. Er kan in Nederland namelijk veel als het om begraven en cremeren gaat. Wil je weten wat een uitvaart jou of je nabestaanden gaat kosten? Ook dat is goed om te bespreken en fijn om zekerheid over te hebben. Zo’n voorgesprek is trouwens altijd vrijblijvend en gratis.

Wie bepaalt uiteindelijk wie jouw begrafenis of crematie gaat begeleider? Heel simpel, dat doe je zelf. Of je nabestaanden. Iedereen heeft de vrijheid om de uitvaartbegeleider te kiezen met wie het klikt, ook als je een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een uitvaartvereniging. Misschien vertellen zij je dat een uitvaart op maat duurder is, maar dat is zeker niet altijd zo. Ook die eerlijke vergelijking – appels met appels –  kan een uitvaartbegeleider voor je maken.

Maak gerust een afspraak voor een voorgesprek, of je nu ziek bent of kerngezond. Ik maak er graag tijd voor vrij. Ook in coronatijd.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent