Een beetje meer samen rouwen

Home > Een beetje meer samen rouwen

Sinds 1 juli zijn ook de coronamaatregelen in de uitvaartbranche versoepeld. Van afscheid nemen in heel kleine kring mogen er nu weer 100 gasten aanwezig zijn. Dat lijkt heel veel, maar omdat de anderhalvemeterregel nog steeds moet worden gehandhaafd, kan lang niet elke locatie zo’n grote groep ontvangen.

Dit betekent dat we nog steeds creatief en inventief moeten zijn. Niet geheel toevallig zijn we daar de voorbije vier maanden met z’n allen heel goed in geworden. En dus worden er ook nu weer mooie oplossingen bedacht om die 100 mensen een plek te geven. Met buitenvieringen bijvoorbeeld. Onder grote tentzeilen desnoods. Zeker als opa een echt buitenmens was, is dat prachtig.

Wat ook weer kan, is na afloop van de plechtigheid samen wat drinken. Misschien niet met iedereen, maar in ieder geval met de kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld. Of met de beste vrienden. We merken dat locaties graag meedenken over hoe ze dit veilig kunnen vormgeven.

Bijna nog meer dan voor de coronaperiode geldt: iedere locatie is anders en iedere uitvaart is anders. Samen zoeken we naar de beste oplossing om op een mooie, waardevolle manier vorm te geven aan het afscheid van een dierbare. We zijn nog niet terug bij hoe het was. Dat zal ook echt nog wel even duren. Maar het is wel fijn dat families hun verdriet weer meer kunnen delen.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent