Herinneringen: hoe hou je ze vast?

Home > Herinneringen: hoe hou je ze vast?

In de beslommeringen van alledag valt het soms niet mee om herinneringen aan een overleden geliefde levend te houden. Terwijl je dat misschien wel heel graag wilt. Hoe geef je hier op een tastbare manier vorm aan? Ik geef je graag een paar tips om je op ideeën te brengen. Juist nu op Moederdag, maar natuurlijk altijd toepasbaar.

1. Liggen er verspreid in huis dierbare spulletjes die je niet weg wil doen? Verzamel ze op één mooie plek in een herinneringskastje of -koffertje. Brieven, tekeningen, foto’s, sieraden, een sjaal, pet, knuffeltjes, alles wat past mag erin.
2. Muziek werkt vaak als een tijdmachine. Je hoeft maar een paar noten te horen, en iets of iemand is meteen in je gedachten. Maak een playlist van muziek die jij en je partner mooi vonden. Of van de favoriete liedjes van je moeder, zelfs al vond jij ze toen verschrikkelijk.
3. Schieten er weleens bijzondere momenten of uitspraken van een geliefde door je hoofd? Schrijf die op losse briefjes en doe ze in een pot. Ook foto’s kun je hiervoor gebruiken. Haal iets uit deze ‘memoryjar’ wanneer je het moeilijk hebt. Als je dit met meerdere mensen doet, kunnen jullie je herinneringen ook delen, bijvoorbeeld op een verjaardag.
4. Hield je moeder van een bepaalde bloem of boom? Plant die in je eigen tuin en je hebt een natuurlijke plek waar je (over haar) kunt zitten mijmeren.

Koester fijne herinneringen. Ze zijn helemaal van jou!

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent