De kracht van creativiteit

Home > De kracht van creativiteit

Waarschijnlijk weet je inmiddels dat uitvaarten door de coronamaatregelen ineens strak zijn ingeperkt. Voor nabestaanden is dat verwarrend en extra verdrietig. Want wat als je voor je geliefde een groots afscheid in gedachten had, waar iedereen welkom is die hem of haar heeft gekend?

En toch… ik ervaar hoe families open staan voor alternatieve manieren om hun geliefde te eren. Hoe creatief men omgaat met de mogelijkheden die er wél zijn. Hoe verrassend positief de intimiteit van een kleine groep vaak wordt ervaren. En hoe men al uitkijkt naar een herdenkingsbijeenkomst. Later, als alles weer een beetje ‘normaal’ is.

Een prachtig voorbeeld. De brede kring rond een overleden dame uit Purmerend kon niet bij de crematie zijn. Daarom brachten we haar naar hén toe. Op een open Cadillac werd ze langs plekken van herinnering gereden. Langs de route stonden broers, zussen en bekenden met bloemen, en telkens stopten we zodat deze mensen afscheid konden nemen. Er cirkelde zelfs even een vliegtuigje boven haar, een eerbetoon van een piloot in de familie. Haar kinderen volgden in hun eigen auto en stapten soms uit. Heel persoonlijk, ook op anderhalve meter. En zij begeleidden haar op het laatste stukje van de route, het crematorium in.

Zo worden nu in heel Nederland dagelijks heel bijzondere uitvaarten gehouden. Dankzij het feit dat mensen traditionele patronen durven loslaten. Laten we daar straks vooral iets van vasthouden.
Ik wens jullie sterkte toe. Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent