Home > Dag en nacht bereikbaar

Dag en nacht bereikbaar

‘Bij spoed 24/7 telefonisch bereikbaar.’ Dit staat op mijn website en het is echt zo. Voor het merendeel van mijn collega’s geldt trouwens hetzelfde. Uitvaartbegeleider word je immers niet als je alleen functioneert bij minstens zeven uur slaap en een regelmatige weekplanning. Snel schakelen – ook ‘s nachts –  en erop zijn voorbereid dat elke dag anders kan uitpakken dan je ’s ochtends denkt: het hoort bij ons prachtige vak.

Mijn familieleden en vrienden hebben in het begin best moeten leren wennen aan mijn bijzondere beroep. Inmiddels kijken ze er niet meer van op als ik moet vertrekken bij een feestje of dat ik een afspraak moet afzeggen. En zelfs mijn dochter snapt (meestal) dat de mensen aan de telefoon iets veel ergers meemaken dan zij. Vaak weet ik overigens dat iemand op korte termijn gaat overlijden. De familie heeft dan al contact met me opgenomen, waardoor ik min of meer ben voorbereid. En ook als ik wél onverwacht word gebeld, heb ik niet veel tijd nodig om – letterlijk en figuurlijk – een andere jas aan te trekken.

Natuurlijk ga ik weleens met vakantie of plan ik een vrije dag in. Net als de meeste mensen vind ik het soms heerlijk om een andere omgeving op te zoeken en mijn werk even los te laten. En tsja, ook uitvaartbegeleiders krijgen weleens griep. Op zulke dagen ben ik inderdaad zelf niet bereikbaar. Voor dagen als deze heb ik vertrouwde collega’s die voor me kunnen waarnemen. Mijn telefoon schakelt dan automatisch door, dag en nacht. Andersom gebeurt dat overigens ook. Fijn om binnen zo’n netwerk op elkaar te kunnen terugvallen, voor mij én voor de families die een uitvaartbegeleider nodig hebben. Dus bel gerust als het verdrietige moment daar is. Je krijgt altijd antwoord.

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent