As: een mooie plek waard

Home > As: een mooie plek waard

 

Na een crematie komt altijd een bijzonder beslismoment: wat gaat er met de as gebeuren? Het is fijn om te weten dat dit geen enkele haast heeft. Na de crematiedatum mag de as van een overledene sowieso pas na een wettelijke termijn van 30 dagen worden opgehaald. En dan? Er zijn veel manieren om de as van een dierbare een liefdevolle bestemming te geven. En het hoeft niet allemaal meteen.

Verstrooiing
Dit kan op een strooiveld of op een zelfgekozen plek, op land, water of in de lucht. Meestal moet toestemming worden gevraagd en soms zijn er kosten aan verbonden. Eén ding: er mag op een openbare locatie geen monumentje worden geplaatst.

Bijzetten
Wil je de as van je dierbare toch een vaste herdenkingsplek geven, dan kan dat door de urn in een urnenmuur of -tuin te laten plaatsen of te laten begraven in een graf. De mogelijkheden verschillen per begraafplaats.

Mee naar huis nemen
Wat met een kist niet mag, kan wel met as: thuis bewaren. Op de manier die jullie fijn vinden, bijvoorbeeld in een sier-urn. Je kunt de asbus ook bewaren in iets dat je herinnert aan je dierbare. Haar favoriete tas, zijn gereedschapskist, een rugzakje. Verwerken in een sieraad, kunstwerk of tatoeage is ook gewoon toegestaan.

As mag verdeeld worden en meer dan één bestemming krijgen, zodat bijvoorbeeld elk kind ook een persoonlijke manier kan vinden om zijn of haar ouder te herdenken. Uitvaartbegeleiders kunnen je hiervoor op mooie ideeën brengen!

Dag en nacht 24/7 bereikbaar:
06 - 420 860 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent