Bij spoed 24/7 telefonisch bereikbaar:
06-42 08 60 22

Agenda

Agenda

Home > Agenda

Naast het begeleiden van de nabestaande is het mijn missie om de dood bespreekbaar maken. Dit probeer ik te bereiken door regelmatig, met behulp van verschillende sprekers en locaties, lezingen, informatiedagen en evenementen te organiseren.

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten? Noteert u dan hier uw gegevens


 • 08
  08.Oktober.Dinsdag

  19:00 -21:00
  08/10/2019

  Er gebeurt de laatste jaren veel op uitvaartgebied. En dat is mooi, want dit creëert allerlei mogelijkheden om een afscheid naar eigen wens vorm te geven. Een vrij nieuwe ontwikkeling in Nederland is thanatopraxie. In gewoon Nederlands: licht balsemen. Ik hoor je denken: balsemen, dat is toch iets voor koningshuizen? Of voor communistische leiders?
  Ja en nee. Volledig balsemen, waardoor een lichaam tientallen jaren geconserveerd blijft, wordt inderdaad zelden toegepast op gewone stervelingen zoals jij en ik. Maar de líchtere vorm van balseming, die lichamelijke veranderingen na een overlijden tijdelijk tegenhoudt, is flink in opkomst.

  Een groot voordeel van thanatopraxie is dat een overledene dan niet gekoeld hoeft te worden. Het lichaam blijft ook langer zachter, warmer, en krijgt een minder bleke kleur. Voor nabestaanden is dit vaak een belangrijk keuzeargument. Mensen ervaren daardoor een lagere drempel om een overledene aan te raken, te knuffelen. Dit kan enorm helpen in het proces van verdriet en acceptatie.

  Je moet je wel realiseren dat balseming geen zalfje is, maar een lichamelijke ingreep. Een beetje te vergelijken met een transfusie. Technisch uitgelegd: de lichaamseigen vloeistoffen van de overledene worden via de halsslagader uit het lichaam gespoeld en vervangen door een tijdelijk conserverende vloeistof. Alleen een specialist die hiervoor is opgeleid, mag deze handeling uitvoeren. Dat kan overigens ook gewoon thuis plaatsvinden en het gebeurt altijd met liefde en respect.

  Ook voor thanatopraxie geldt: het is een prachtige mogelijkheid die  je (vooraf) met elkaar kunt bespreken.

 • 17
  17.Oktober.Donderdag

  19:00 -21:27
  17/10/2019
  Lezing Purmerend
  Burgemeester D. Kooimanweg 11-13, Purmerend

  Een lezing over onder andere erfrecht,  de eigen bijdrage voor de zorg en de voordelen van een (levens) testament.  

  Want wat gebeurd er als u bijvoorbeeld ernstig ziek wordt?

  U gaat dementeren of om een andere reden niet meer is staat bent om uw eigen belangen te behartigen.  Wie regelt dan uw medische en financiële zaken.  Notaris Marcel ten Brinke geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

  Gratis toegang, vanaf 19:00u is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee
  Opgeven is gewenst maar niet verplicht
  info@uitvaartbegeleidingmara.nl

Dag en nacht 24/7 bereikbaar: 06 – 42 08 60 22

Ongeacht of en waar u verzekerd bent